Reeds jarenlang ondervinden omwonenden van de autosnelwegbrug in Schaatsbergen enorme geluidsoverlast. Gezien het gemeentebestuur geen initiatief neemt, stuurde N-VA Olen een brief naar de bevoegde Vlaamse minister Crevits. Het agentschap Wegen en Verkeer kwam ter plaatse en stelde abnormale trillingen en gedaver van de brug vast. Voorlopige herstellingen zijn absoluut nodig om het ergste leed op te vangen in afwachting van de vereiste geluidsmuur, aldus het agentschap.

Ondanks herhaaldelijke initiatieven van de bewoners ondernam het gemeentebestuur geen actie. Daarom stuurde Cathy De l’arbre van N-VA Olen begin september een brief naar de bevoegde Vlaamse minister Crevits, voorzien van een stel handtekeningen van omwonenden.

Daarop bezocht de districtchef van het agentschap Wegen en verkeer de brug en stelde inderdaad vast dat er wel degelijk een ernstig geluidsprobleem is. De eerste bevinding luidt dat de overgang van de autosnelweg naar de brug dient te worden hersteld. Een duurzame oplossing tegen deze zware geluidspollutie is volgens medewerkers van het agentschap het plaatsen van een geluidsmuur. Binnen deze dicht bevolkte omgeving zou een geluidsmuur ook de prioritaire aanpak zijn.

Samen met de omwonenden hoopt N-VA Olen op een snelle aanpak van de geluidshinder.